Polévka s taštičkami wan tan
45 min.
Ingredience
- 3kusyŽampiony čerstvé
- 200gramůKrevety tygří - loupané
- 200gramůVepřové maso mleté
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 30mililitrůOmáčka sójová
- 10mililitrůOlej sezamový
- 100gramůCibulka jarní
- 1kusCibule
- 4gramyZázvor mletý
- 200gramůWan tan
- 3litryVoda pitná
- 1litrVývar drůbeží
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
618 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
22 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Žampiony nakrájíme nadrobno, stejně jako vyloupané krevety a cibuli. V míse smícháme s mletým masem, sójovou omáčkou, sezamovým olejem, solí, pepřem a strouhaným zázvorem. V hrnci začneme postupně prohřívat až k varu drůbeží vývar. Koupené těsto wan tan rozmrazíme nebo čerstvé rovnou rozválíme na plát a nakrájíme na obdélníčky asi 6x5 cm a lžičkou naplníme připravenou směsí.
- 2Okraje navlhčíme vodou a slepíme k sobě, pevně přitiskneme a taštičky rozložíme na pomoučněný vál.
- 3V hrnci přivedeme k varu vodu, vhodíme taštičky a 5 minut intenzivně vaříme. Hotové vyjmeme děrovanou naběračkou, necháme okapat a upravíme do misek nebo na talíře. Zalijeme horkým vývarem a posypeme nakrájenou jarní cubulkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.