Polévka se sýrovými toasty
50 min.

Ingredience
- 2litryVoda pitná
- 1kusBujón hovězí
- 1kusMrkev kořen
- 1kusVeka
- 1kusPetržel - nať
- 1špetkaSůl
- 150gramůSýr Eidam cihla 40%
- 80gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
251 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
17 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
760 mg
Cukr
13 mg
Postup přípravy
- 1Očištěnou mrkev na jemno nastrouháme, podusíme na části másla a zalijeme vodou. Přidáme kostku bujónu, povaříme.
- 2Na zbylém másle opečeme plátky veky, rozložíme je na plech a hustě posypeme nastrouhaným sýrem. Toasty rychle zapečeme v rozehřáté troubě.
- 3Horkou polévku podáváme v šálku s připravenými toasty, které zapékáme těsně před podáváním, aby sýr nevychladl. Do polévky přisypeme nasekanou petrželku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.