Polévka z chřestu
50 min.
Ingredience
- 1špetkaPepř černý mletý
 - 1hrstPetržel - nať
 - 1kusChřest bílý
 - 1špetkaSůl
 - 2lžíceMáslo čerstvé
 - 1kusCibule
 - 1kusPolévkové kostky Vitana
 - 1kusVaječný žloutek slepičí
 - 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
 - 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
188 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
16 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Z chřestu odřízneme tuhé konce, opláchneme a vložíme do osolené vody. Přivedeme k varu a povaříme.
 - 2Pokrájenou cibuli zpěníme na oleji, zaprášíme hladkou moukou a připravíme světlou jíšku.
 - 3Jíšku rozředíme studenou vodou, rozmícháme a vlijeme do hrnce s chřestem. Přidáme masox, žloutek a vše 10 minut povaříme.
 - 4Přilijeme smetanu, osolíme a opepříme.
 - 5Poté vše rozmixujeme a ozdobíme petrželkou.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.