Polévka z fazolových lusků s kapáním
50 min.
Ingredience
- 67gramůTuk
- 0,7gramPepř černý mletý
- 333gramůFazolky ve slaném nálevu - sterilované
- 6,7gramůSůl
- 27gramůVejce slepičí
- 67gramůCibule
- 80gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 6,7gramůPaprika mletá sladká
- 2litryHovězí vývar základní
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
126 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
7 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
1 g
Cukr
374 mg
Postup přípravy
- 1Jemně nakrájenou cibuli osmahneme na tuku dozlatova, zasypeme ji prosátou moukou a připravíme světlou zásmažku, do které zamícháme papriku.
- 2Hotovou zásmažku za stálého prošlehávání metlou zalijeme vlažným vývarem, uvedeme do varu a nejméně půl hodiny zvolna vaříme.
- 3Během vaření přidáme mletý pepř a na kratší kousky nakrájené fazolové lusky.
- 4Připravíme kapání z vejce, soli a prosáté mouky, zavaříme je do polévky a podle potřeby přidáme sůl.
- 5Polévku ještě krátce povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.