Polévka z hrášku a brambor
50 min.
Ingredience
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1litrVývar zeleninový
- 3kusyBrambory
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusŽemle tuková
- 100gramůHrášek Bonduelle
- 1lžícePetržel - nať
- 1litrVoda pitná
- 0,5kusCibule
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
202 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
10 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
3 g
Cukr
353 mg
Postup přípravy
- 1Oloupané, na malé kostky nakrájené brambory uvaříme v osolené vodě do měkka a scedíme.
- 2Pokrájenou cibuli si zpěníme na másle, přisypeme mouku a osmahneme na světlou jíšku, kterou po částech zalijeme vývarem a řádně rozmícháme. Necháme provařit 15 min.
- 3Do vývaru přilijeme rozmixovaný hrášek s bramborami, dle potřeby dosolíme a okořeníme na drobno nasekanou petrželovou natí.
- 4Žemli si mezitím nakrájíme na tenké plátky a nasucho opražíme. Poté pokapeme trochou másla.
- 5Polévku podáváme v hlubokých talířích nebo v polévkových miskách. Žemli podáváme zvlášť na talířku, aby se nám v polévce nerozmáčela.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.