Polévka z jarní zeleniny
50 min.
Ingredience
- 130mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1,5litryVoda pitná
- 67gramůCeler bulvový
- 113gramůPórek
- 133gramůRajčata
- 15gramůSůl
- 6,7gramůPetržel - nať
- 267gramůZelí hlávkové bílé
- 27gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 200gramůMrkev kořen
- 133gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 67gramůPetržel kořen
- 350gramůBrambory
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
83 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
2 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Zeleninu a brambory pečlivě očistíme a opláchneme, nakrájíme na menší kostky, zalijeme vodou a uvedeme do varu.
- 2Když je zelenina téměř měkká, přidáme k ní na malé kousky nakrájená rajčata a zelený hrášek.
- 3Vše zalijeme smetanou, ve které jsme promíchali prosátou, krátce opraženou mouku, osolíme, promícháme a krátce povaříme.
- 4Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať vkládáme do polévky při podávání.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.