Polévka z kuřecích křídel, krků a skeletů s knedlíčky
80 min.
Ingredience
- 4kusyKuřecí prsa
 - 4kusyKuřecí křídla
 - 6kusůPepř černý celý
 - 3kusyNové koření celé
 - 2lžícePetržel - nať
 - 2kusyMrkev kořen
 - 2kusyPetržel kořen
 - 200gramůCeler bulvový
 - 4kusyKuřecí krk
 - 1lžíceHouby sušené
 - 2,5litryVoda pitná
 - 150gramůStrouhanka
 - 1kusVejce slepičí
 - 1lžíceMáslo čerstvé
 - 1špetkaMuškátový květ
 - 1špetkaPepř černý mletý
 - 4lžíceMléko polotučné
 - 1lžičkaLibeček
 - 2,75lžičkySůl
 
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
530 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
25 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Cibuli rozpůlíme, česnek a zeleninu oloupeme, petrželovou nať drobně nasekáme.
 - 2Dobře opraná kuřecí křídla, krky a skelety vložíme do většího hrnce s vodou, přisypeme lžičku soli, koření, libeček, houby a vaříme na mírném plameni.
 - 3Mezitím připravíme houskové knedlíčky. V misce smícháme strouhanku se změklým máslem, zbylou solí, vejcem, mlékem, muškátovým květem a pepřem. Z dobře umíchaného těsta tvarujeme malé knedlíčky, které vaříme zhruba čtyři minuty ve vroucí vodě.
 - 4Po čtyřiceti minutách přidáme zeleninu, dovaříme.
 - 5Poté polévku přecedíme, do vývaru přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu, obrané maso a zvlášť uvařené houskové knedlíčky. Na talířích polévku zdobíme petrželovou natí.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.