Polévka z kysaného zelí s klobásou a smetanou

43 min.
Polsko

Ingredience

    • 600gramůZelí kysané
    • 100gramůKlobása Dunajská
    • 1litrVoda pitná
    • 30gramůMouka pšeničná hladká
    • 1kusCibule
    • 200mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
    • 200mililitrůZakysaná smetana
    • 1lžičkaSůl
    • 0,25lžičkaKmín drcený
    • 50gramůSádlo vepřové škvařené
    • 0,5lžícePaprika mletá sladká
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
300 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
27 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
376 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kysané zelí nakrájíme na kousky, klobásu nakrájíme na kostičky, cibuli nakrájíme nadrobno.
  • 2
    Zelí zalijeme vodou, osolíme, okmínujeme a vaříme. Na sádle zpěníme cibuli, přidáme klobásu, mouku a zasmahneme. Stáhneme z plamene, vmícháme papriku, zašleháme sladkou smetanu, cukr a vše přilijeme k zelí. Polévku na mírném plameni za občasného míchání vaříme zhruba 20 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.