Polévka z kyselého mléka
70 min.

Ingredience
- 7gramůSůl
- 10gramůPetržel - nať
- 70mililitrůMáslo čerstvé
- 300mililitrůVoda pitná
- 230gramůBrambory
- 2litryMléko kefírové
- 20gramůKopr čerstvý
- 70gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
185 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
10 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
880 mg
Vápník
2 g
Postup přípravy
- 1Dávku prosáté mouky za občasného promíchání opražíme na sucho. Potom ji za stálého prošlehávání metlou zalijeme dobře rozšlehaným kyselým mlékem a odvarem z brambor.
- 2Uvedeme do varu a za občasného prošlehání nejméně vaříme zvolna nejméně půl hodiny.
- 3Do polévky přidáme brambory předem propláchnuté, nakrájené na malé kostičky a uvařené v osolené vodě téměř doměkka. Polévku ještě krátce povaříme.
- 4Nakonec hotovou polévku zjemníme máslem.
- 5Omytý, jemně nakrájený kopr a petrželovou nať vkládáme do polévky při podávání.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.