Polévka z kyselého mléka

70 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
185 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
10 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
880 mg
Vápník
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dávku prosáté mouky za občasného promíchání opražíme na sucho. Potom ji za stálého prošlehávání metlou zalijeme dobře rozšlehaným kyselým mlékem a odvarem z brambor.
  • 2
    Uvedeme do varu a za občasného prošlehání nejméně vaříme zvolna nejméně půl hodiny.
  • 3
    Do polévky přidáme brambory předem propláchnuté, nakrájené na malé kostičky a uvařené v osolené vodě téměř doměkka. Polévku ještě krátce povaříme.
  • 4
    Nakonec hotovou polévku zjemníme máslem.
  • 5
    Omytý, jemně nakrájený kopr a petrželovou nať vkládáme do polévky při podávání.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.