Polévka z leča
35 min.
Ingredience
- 50gramůCibule
 - 1200mililitrůHovězí vývar základní
 - 40gramůMáslo čerstvé
 - 1špetkaPaprika mletá sladká
 - 2špetkyKmín celý
 - 1lžičkaSůl
 - 2špetkyPepř černý mletý
 - 500gramůBrambory
 - 150gramůLečo sterilované
 - 10gramůPetržel kudrnka
 - 2stroužkyČesnek
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
205 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
9 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
4 g
Cukr
562 mg
Postup přípravy
- 1V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme dozlatova. Nyní přidáme prolisovaný česnek a špetku mleté papriky. Zalijeme vývarem a přivedeme k varu.
 - 2Brambory nakrájíme na kostičky, lečo trochu pokrájíme nahrubo, vložíme do polévky, přisypeme trochu kmínu, soli a pepře. Vaříme asi 20 minut.
 - 3Porce polévky posypeme posekanou petrželkou.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.