Polévka z leča
35 min.

Ingredience
- 50gramůCibule
- 1200mililitrůHovězí vývar základní
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 2špetkyKmín celý
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 500gramůBrambory
- 150gramůLečo sterilované
- 10gramůPetržel kudrnka
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
205 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
9 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
4 g
Cukr
562 mg
Postup přípravy
- 1V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme dozlatova. Nyní přidáme prolisovaný česnek a špetku mleté papriky. Zalijeme vývarem a přivedeme k varu.
- 2Brambory nakrájíme na kostičky, lečo trochu pokrájíme nahrubo, vložíme do polévky, přisypeme trochu kmínu, soli a pepře. Vaříme asi 20 minut.
- 3Porce polévky posypeme posekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.