Polévka z mořského jazyka
60 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 45mililitrůSherry brandy
- 1000gramůMořský jazyk
- 80mililitrůOmáčka sójová
- 100gramůBambusové výhonky konzervované
- 10gramůHouby sušené
- 150gramůFazolové lusky zelené
- 60gramůPetržel - nať
- 80mililitrůOlej olivový
- 5gramůSůl
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
497 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
23 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Sušené houby necháme nabobtnat v misce s vlažnou vodou. Oškrábeme z ryby šupiny, vykucháme, uřízneme hlavu, vyjmeme páteř a vyřízneme plátky. Hlavu a páteř omyjeme, dáme do mísy, přilijeme sójovou omáčku a necháme 15 minut stát.
- 2Očistíme cibulky a nakrájíme na kolečka. Petrželku nasekáme. Fazolky povaříme 8 minut v osolené vodě a dáme stranou.
- 3V pánvi osmažíme cibulky. Přilijeme sherry a necháme vyvařit. Přidáme rybí hlavu a páteř se sójovou omáčkou, zalijeme litrem vody a pomalu uvedeme do varu.
- 4Přidáme nabobtnalé houby a vše vaříme asi 20 minut. Vyjmeme rybí hlavu a páteř a obsah hrnce propasírujeme sítem a osolíme.
- 5Scedíme bambusové výhonky, pokrájíme a dáme stranou. K propasírované polévce, kterou dále vaříme, přidáme rybí plátky pokrájené na kousky. Po 10 minutách přidáme fazolky, pokrájené bambusové výhonky a zbývající olej. Hotovou polévku prohřejeme, posypeme nasekanou petrželkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.