Polévka z podmáslí s bramborem
20 min.
Ingredience
- 1200mililitrůPodmáslí kysané 1%
- 400gramůBrambory vařené
- 1kusVejce slepičí
- 50gramůMáslo čerstvé
- 20gramůSůl
- 10gramůKmín drcený
- 20gramůKopr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
210 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
12 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce nalijeme podmáslí a přivedeme k varu. Ochutíme solí, drceným kmínem, přidáme kousek másla a povaříme. V hrnku rozkvedláme vejce, pomalu přiléváme do polévky a vidličkou ihned rozmícháváme. Krátce povaříme a odstavíme.
- 2Do talířů vložíme vařené brambory, vidličkou je rozmačkáme, zalijeme horkou polévkou a posypeme posekaným koprem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.