Polévka z pórku s rajčaty
40 min.
Ingredience
- 1kusPórek
 - 1kusCeler řapíkatý
 - 1stroužekČesnek
 - 5kusůRajčata
 - 1špetkaBazalka
 - 1špetkaSůl
 - 1špetkaPepř černý mletý
 - 2lžíceOlej olivový
 - 2decilitryVývar drůbeží
 - 2decilitryVíno bílé
 - 1lžičkaCitronová šťáva
 - 5lžicSmetana 12% (konzumní)
 - 1hrstPažitka
 
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
436 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
12 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
6 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Pórek omyjeme, podélně rozřízneme, nakrájíme na kousky. Celer oloupeme, omyjeme a také pokrájíme na kousky. Česnek oloupeme a nasekáme na jemno. Rajčata omyjeme a krájíme na malé kousky.
 - 2V hrnci rozehřejeme olej, pokrájený pórek, celer a česnek na něm smažíme přibližně 10 minut. Pak přidáme rozkrájená rajčata, přilijeme vývar, víno a citronovu šťávu, polévku pod pokličkou 20 minut vaříme.
 - 3Hrnec následně odstavíme z ohně, přisypeme bazalku, podle chuti opepříme, osolíme, polévku rozmixujeme, znovu na ohni přivedeme k varu, vaříme zvolna ještě 10 minut, nakonec vmícháme smetanu.
 - 4Podáváme v miskách, posypané jemně nasekanou pažitkou.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.