Polévka z ryzců - falešná račí polévka
45 min.
Ingredience
- 1,5litryVývar z hovězích kostí
- 60gramůMáslo čerstvé
- 100gramůFazolky ve slaném nálevu - sterilované
- 1lžičkaPetržel - nať
- 600gramůRyzce čerstvé
- 60gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
346 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
25 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
869 mg
Vápník
3 g
Postup přípravy
- 1Čerstvé ryzce očistíme, nadrobno nakrájíme a podusíme v kastrole na rozehřátém másle doměkka. Během dušení občas zamícháme.
- 2Měkké ryzce poprášme hladkou moukou, osmahmeme, postupně podléváme studeným vývarem a povaříme.
- 3Nakonec do zhoustlé polévky přidáme našikmo nakrájené fazolky podušené na másle s nasekanou petrželkou. Polévku podle chuti osolíme a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.