Polévka z vepřových nožiček s krupkami, kapustou a rajčaty
90 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 4lžíceKrupky trhané
- 4kusyVepřové nožičky
- 1lžičkaSůl
- 4kusyRajčata
- 1kusPetržel - nať
- 1kusKapusta hlávková
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1824 kcal
Bílkoviny
193 g
Tuky
102 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Opálené a očištěné vepřové nožičky s cibulí uvaříme doměkka v osolené vodě. Po uvaření vývar scedíme, sebereme z něj tuk.
- 2Do rendlíku odlijeme část mastného vývaru a do poloměkka v něm uvaříme krupky. Poté k nim přidáme omytou a nakrájenou kapustu, oloupaná a nakrájená rajčata, dolijeme zbytek vývaru a dovaříme do měkka. Mezitím si z kostí obereme maso, nakrájíme jej na kousky a přidáme do polévky.
- 3Hotovou polévku posypeme nasekanou petrželovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.