Polévka ze syrovátky
35 min.
Ingredience
- 1špetkaKmín celý
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1litrSyrovátka
- 1lžíceMouka polohrubá
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
117 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
7 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
19 mg
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Polovinu syrovátky okořeníme špětkou kmínu a necháme povařit cca 5 min.
- 2Mezitím si v malém hrnku rozehřejeme máslo, které smícháme s moukou a zalijeme troškou studené syrovátky. Vše mícháme na ohni do té doby, až je směs hladká. Poté ji odstavíme, přidáme do ní ještě část studené syrovátky. Zakvedláme do ní žloutky. Hotovou směs poté vlejeme do polévky, osolíme a za stálého míchání necháme polévku přejít varem.
- 3Dle chuti a potřeby můžeme hotovou polévku ještě zředit syrovátkou, ochutit octem nebo cukrem.
- 4Podáváme polévku s chlebem nakrájeným nadrobno.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.