Polévka ze zeleniny a hub s brandy
60 min.

Ingredience
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 100gramůHouby čerstvé
- 200gramůCuketa
- 250gramůŽampiony čerstvé
- 3kusyCibulka jarní
- 1kusChilli paprička
- 1špetkaSůl
- 50mililitrůOuzo - Metaxa Brandy
- 2kusyBujón hovězí
- 1lžíceWorcester (worcesterská omáčka)
- 100gramůMrkev kořen
- 2lžíceOlej rostlinný
- 5gramůPepř černý celý
- 0,5kusPaprika červená
- 0,5hrstPetržel - nať
- 0,5hrstCeler - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
158 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
4 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Zeleninu s houbami očistíme, houby nakrájíme na kousky, cibulky a mrkev na plátky, papriku s cuketou na kostky a cibuli jemně nasekáme. Do čistého plátýnka vložíme oloupané stroužky česneku, chilli papričky, 12 zrnek pepře a svážeme. Bylinky svážeme dohromady nití.
- 2Jarní cibulky s cibulí zpěníme v hrnci na rozehřátém oleji, přidáme houby a minutu opečeme. Poté přidáme mrkev, papriku s cuketou, zalijeme 1,5 l vody, přidáme kostky vývaru, zabalené koření a bylinky. Vše vaříme přikryté doměkka.
- 3Koření s bylinkami z polévky vyjmeme, přidáme worcesterskou omáčku, osolíme, odstavíme z ohně a dochutíme pepřem a brandy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.