Polévka zelná
50 min.
Ingredience
- 1litrVývar z hovězích kostí
 - 50gramůSádlo škvařené
 - 150gramůVepřové maso libové
 - 3kusyBrambory vařené
 - 1špetkaSůl
 - 1špetkaPepř černý mletý
 - 1kusZelí hlávkové bílé
 - 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
 - 2kusyŽemle tuková
 - 0,5kusCibule
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
577 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
28 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
14 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Zelí nakrájíme na kostičky a uvaříme v osolené vodě téměř doměkka.
 - 2Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a zpěníme ji na sádle. Přidáme vepřové maso nakrájené na kostičky, osmahneme, zaprášíme moukou a necháme dozlatova vysmahnout.
 - 3Vařené brambory prolisujeme, zamícháme je do vývaru a nalijeme na maso.
 - 4Nakonec přidáme uvařené a okapané zelí, osolíme, opepříme a krátce povaříme.
 - 5Zelnou polévku podáváme s opečenými plátky žemle.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.