Polévka zelná s vepřovým a telecím masem
0 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1lžícePetržel - nať
- 1litrHovězí vývar základní
- 250gramůTelecí maso mleté
- 2litryVoda pitná
- 250gramůVepřové maso mleté
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 50gramůTuk
- 3lžíceVíno bílé
- 1kusZelí hlávkové bílé
- 2kusyVejce slepičí
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
385 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
22 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
9 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Rozpůlíme opláchnuté bílé zelí, zalijeme vařící vodou a necháme vychladnout. Uvolníme a odřízneme 6 velkých listů.
- 2Zpěníme na tuku nakrájenou cibuli a osmahneme mleté maso.
- 3Necháme vychladnout a vmícháme vejce a petrželku.
- 4Osolíme a opepříme.
- 5Na zelné listy rozetřeme masovou hmotu, svineme listy a klademe těsně vedle sebe do kastrolu.
- 6Zbylé zelné listy nakrájíme a nasypeme na závitky.
- 7Bílým vínem zakapeme a dáme na 200 stupňů zapéct do trouby na 45 minut.
- 8Pečeme dozlatova, zalijeme hovězím vývarem a podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.