Pomazánka z matjesů
25 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
 - 2kusyJablka
 - 250gramůZakysaná smetana
 - 3lžíceCitronová šťáva
 - 1lžičkaSůl
 - 1lžičkaPepř černý mletý
 - 1špetkaPepř cayenský
 - 3lžíceKopr čerstvý
 - 6kusůŘedkvička
 - 400gramůMatjesy - filet
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
333 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
22 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
4 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Matjesové filety nakrájíme na proužky. Cibuli oloupeme, nasekáme a dáme ji s rybou do misky.
 - 2Jablko oloupeme, rozčtvrtíme a vykrojíme jadřinec. Nakrájíme na plátky a přidáme k rybě, podlijeme citronovou šťávou a smetanou. Osolíme, opepříme a promícháme.
 - 3Kopr omyjeme a nasekáme. Ředkvičky očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky, vmícháme s koprem do pomazánky. Podáváme studenou.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.