Pomerančové makronky
45 min.
Ingredience
- 3kusyVaječný bílek slepičí
- 200gramůCukr krupice
- 3lžícePomerančová šťáva
- 200gramůMandle plátky
- 50gramůStrouhanka
- 1lžíceKandovaná pomerančová kůra
- 1kusCitrony
- 0,5kusVanilkový lusk
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
221 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
10 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
634 mg
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Kandovanou pomerančovou kůru nakrájíme na malé kostičky. Nastrouháme kůru z 1 citronu.
- 2Smícháme bílky, cukr a vanilkovou dřeň. Hrnec postavíme nad páru a šleháme, až krém ztuhne. Přidáme citronovou kůru, šťávu z pomeranče a dále šleháme. Hrnec sejmeme a vmícháme mandlové lupínky, strouhanku a pomerančovou kůru.
- 3Na plech vyložený pečícím papírem dáváme malé hrudky ze dvou lžiček těsta a pečeme asi 25 minut při 150 stupních Celsia.
- 4Upečené makronky odloupneme z papíru a necháme vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.