Pomerančové makronky

45 min.
Rakousko

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
221 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
10 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
634 mg
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kandovanou pomerančovou kůru nakrájíme na malé kostičky. Nastrouháme kůru z 1 citronu.
  • 2
    Smícháme bílky, cukr a vanilkovou dřeň. Hrnec postavíme nad páru a šleháme, až krém ztuhne. Přidáme citronovou kůru, šťávu z pomeranče a dále šleháme. Hrnec sejmeme a vmícháme mandlové lupínky, strouhanku a pomerančovou kůru.
  • 3
    Na plech vyložený pečícím papírem dáváme malé hrudky ze dvou lžiček těsta a pečeme asi 25 minut při 150 stupních Celsia.
  • 4
    Upečené makronky odloupneme z papíru a necháme vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.