Pomerančové suflé
40 min.
Ingredience
- 250gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžícePomerančová kůra
- 50gramůMáslo čerstvé
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 70mililitrůLikér pomerančový
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 80gramůCukr krupice
- Na dohotovení
- 60gramůCukr moučkový
- 70mililitrůLikér pomerančový
- Na vymazaní formiček
- 50gramůMáslo čerstvé
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
844 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
50 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
973 mg
Cukr
35 g
Postup přípravy
- 1Do kastrůlku vlijeme smetanu, přidáme jemně nastrouhanou pomerančovou kůru a pomalu za stálého míchání přivedeme k varu. Do smetanové směsi vmícháme máslo smíchané s moukou, dobře rozkvedláme, vlijeme pomerančový likér a povaříme 2-3 minuty. Stáhneme ze sporáku, necháme mírně vychladnout a postupně metličkou vmícháme žloutky. Potom z bílků a cukru vyšlehaný tuhý sníh.
- 2Formičky na suflé vymažeme máslem, vysypeme hrubou moukou. Do 2/3 je naplníme připraveným těstem. Vložíme do nahřáté trouby, kde při teplotě 180°C pečeme 20 minut.
- 3Upečené suflé vytáhneme z trouby, povrch každého suflé posypeme moučkovým cukrem. Pokapeme ještě pomerančovým likérem a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.