Pomerančový dresink s mákem ke květákovému salátu
30 min.
Ingredience
- 3lžíceOlej sezamový
- 2lžíceMák - semena
- 500gramůKvěták
- 250mililitrůMléko polotučné
- 5gramůSůl
- 5gramůMuškátový oříšek
- 6kusůMušle srdcovky
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 5gramůPepř černý mletý
- 2kusyPomeranče
- 2lžíceLimetková šťáva
- 20gramůKerblík
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
257 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
16 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
6 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Květák rozebereme na malé růžičky. 250 ml osolené vody s mlékem a větším množstvím strouhaného muškátového oříšku uvedeme do varu a květák uvaříme tak, aby zůstal křupavý. Slijeme a necháme dobře okapat. Mušle omyjeme, osušíme a opékáme v horkém másle z každé strany půl minuty. Osolíme a opepříme. Vlažné mušle nakrájíme na plátky, smícháme s vlažným květákem. Na suché pánvi opražíme mák. Jeden krvavý pomeranč rozebereme na dílky, z druhého vymačkáme šťávu. Dílky pomeranče přidáme ke květáku. Pomerančovou šťávu s opraženým mákem, limetkovou šťávou a olejem umícháme do hladka. Okořeníme solí, pepřem a cayenským pepřem a přelijeme přes salát. Necháme 30 minut proležet a před podáváním ozdobíme kerblíkem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.