Pomerančový šerbet
30 min.
Ingredience
- 6kusůPomeranče
 - 80gramůCukr krupice
 - 2lžičkyRůžová voda
 - 1kusMáta
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
220 kcal
Bílkoviny
3 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
7 g
Cukr
48 g
Postup přípravy
- 1Ze dvou pomerančů vymačkáme šťávu. Z ostatních odkrojíme vršky, dužinu uvolníme ostrým nožem a najemno ji nasekáme. Šťávu přitom zachytíme.
 - 2Pomerančovou šťávu a nakrájenou dužinu smícháme s cukrem a necháme asi 10 minut stát. Vmícháme růžovou vodu, směs vložíme do nerezové mísy a postavíme na 4 hodiny do mrazničky. Občas zamícháme, aby se nevytvářely ledové krystalky.
 - 3Vydlabané pomeranče zmrazíme. Před podáváním je naplníme šerbetem a ozdobíme lístkem máty.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.