Pórek s uzenými žebry
95 min.
Ingredience
- 1kilogramPórek
 - 150gramůRýže loupaná
 - 1lžíceSůl
 - 1lžičkaPepř černý mletý
 - 1,5litryVoda pitná
 - 0,5kilogramVepřová uzená žebra
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
498 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
11 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
6 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Do vody dáme vařit omytá uzená žebra a přidáme k nim omytý pokrájený celý pórek. Maso s pórkem musí být ve vodě ponořené. Vaříme do změknutí. Když je maso skoro uvařené, přisypeme do vody propláchnutou rýži, dosolíme vodu podle chuti, opepříme a vaříme tak dlouho, až je rýže měkká a vsákne větší část tekutiny.
 - 2Jídlo má hustější, ale přesto tekutou konzistenci podobnou čorbě.
 - 3Servírujeme do hlubokých talířů.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.