Pórková polévka s vejcem

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
139 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
8 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
683 mg
Cukr
644 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pórek opláchneme a drobněji nakrájíme. Zalijeme jej třetinou dávky vody, osolíme a uvaříme doměkka.
  • 2
    Z tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, za stálého prošlehávání metlou ji zalijeme dávkou vody a uvedeme do varu.
  • 3
    Přidáme odvar z pórku a mletý pepř a za občasného prošlehání vaříme zvolna nejméně 20 minut.
  • 4
    Ke konci varu přilijeme mléko, polévku přisolíme, krátce povaříme a procedíme.
  • 5
    Do polévky vložíme uvařený pórek, vlijeme rozmíchaná vejce, promícháme, přidáme polévkové koření a důkladně provaříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 12. 12. 2015
Pórková polévka s vejcem
Pórková polévka podle vašeho receptu je skutečně luxusní. Všem nám chutnala. Vřele doporučuji vyzkoušet😉