Pórkový salát s jablky
15 min.
Ingredience
- 800gramůPórek
- 400gramůJablka
- 3mililitryCitronová šťáva
- 70gramůOřechy vlašské
- 200gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 100gramůJogurt bílý
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceCukr krupice
- 50mililitrůOlej olivový extra panenský
- 1kusPomeranče
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
410 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
28 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
5 g
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Na přípravu tohoto salátu použijeme jen bílou část pórku, kterou očistíme, důkladně omyjeme a osušíme. Následně pórek nakrájíme na kolečka a dáme do misky. Jablka omyjeme, zbavíme jadřinců, nakrájíme na tenké plátky, anebo kostičky. Vložíme je také do misky k pórku, pokapeme ihned citrónovou šťávou a promícháme. Přimícháme nahrubo nasekané ořechy.
- 2Smetanu s jogurtem dochutíme solí, pepřem, cukrem, olejem a dobře promícháme. Vychladlý salát rozdělíme na jednotlivé porce. Každou porci ozdobíme tenkým pomerančovým plátkem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.