Pošírovaný rejnok s citronovou zálivkou
30 min.

Ingredience
- 50gramůHořčice
- 1litrMléko polotučné
- 500gramůRejnok křídlo
- 80mililitrůCitronová šťáva
- 200mililitrůOlej olivový
- 30gramůPetržel - nať
- 5gramůSůl
- 5gramůTabasco
- 5gramůPepř černý mletý
- 200gramůMango
- 20gramůMed včelí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
641 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
56 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
2 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1V hluboké pánví přivedeme k varu mléko nebo vývar, osolíme, opepříme a při střední teplotě vaříme asi 5 minut. Poté vložíme rybu a bez pokličky pošírujeme 8-10 minut. Tekutina se nesmí vařit! Poté rybu opatrně vyjmeme a necháme 10 minut okapat na mřížce.
- 2Mango oloupeme a nakrájíme na nudličky. V misce rozmícháme med, hořčici a citronovou šťávu. Ochutíme solí, pepřem a případně tabascem. Za stálého šlehání přiléváme olej, jako při výrobě majonézy. Do emulze pak vmícháme petrželku.
- 3Rybu naservírujeme na podnos, přelijeme medovou emulzí a doplníme nudličkami manga.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.