Pošumavské kotlety plněné šťouchanými brambory
83 min.
Ingredience
- Bramborová náplň
- 400gramůBrambory
 - 5decilitrůVoda pitná
 - 2lžičkySůl
 - 1lžičkaKmín celý
 - 2kusyCibule
 - 2lžíceMáslo čerstvé
 
 - Závitky
- 700gramůVepřové kotlety
 - 2lžičkySůl
 - 1lžičkaPepř černý mletý
 - 100gramůŠunka uzená
 - 2lžíceSádlo škvařené
 - 2lžíceOlej slunečnicový
 - 2kusyCibule
 - 0,5lžíceHořčice
 - 10gramůMouka pšeničná hladká
 
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
635 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
39 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme a omyjeme brambory, nakrájíme na kostky, zalijeme vodou, přidáme sůl, kmín a vaříme je asi 20 minut doměkka. Uvařené scedíme. Mezitím si očistíme cibule, drobně je pokrájíme a polovinu v pánvi na másle usmažíme dozlatova. Cibuli přimícháme do brambor, které rozšťoucháme.
 - 2Vepřové maso z kotlety (bez kosti) omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky silné asi 2 cm. Maso zlehka naklepeme, osolíme, posypeme dost silně pepřem, a rozložíme na pracovní plochu. Na každý plátek položíme plátek kvalitní uzené šunky, kopeček šťouchaných brambor a plátky zabalíme do závitků tak, aby nádivka byla dokonale zabalená. Konce zachytíme párátky nebo závitky ovážeme nití.
 - 3V pekáčku si rozehřejeme sádlo s olejem. Cibuli dáme na omastek a zpěníme ji. Přidáme na ni závitky a s cibulí je osmažíme dozlatova z každé strany. Poprášíme je moukou a ještě smažíme do zlatohněda. Přilijeme 5 dl vody, pekáček zakryjeme a dáme do předem vyhřáté trouby péct. Pečeme a zároveň dusíme při 180°C přibližně 45 minut. Občas závitky otočíme, v případě potřeby přilijeme 1 dl vody.
 - 4Měkké závitky vyjmeme z výpeku, odstraníme z nich párátka nebo nitě. Do výpeku přimícháme hořčici, dochutíme solí, závitky vrátíme zpět, prohřejeme a podáváme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.