Povidla švestková ochucená rumem

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
225 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
2 g
Cukr
50 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dobře zralé švestky důkladně omyjeme, odstraníme stopky a vypeckujeme. Umeleme na masovém mlýnku a kaši přemístíme do hrnce. Za stálého míchání povaříme do zhoustnutí.
  • 2
    Poté přisypeme cukr a znovu společně provaříme. Do hustých povidel přidáme rum, důkladně promícháme a ihned je rozdělíme do čistých skleniček. Po vychladnutí uzavřeme a uložíme na temném a suchém místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 21. 9. 2015
Povidla švestková ochucená rumem
Povidla švestková ochucená rumem – vynikající recept, který si zaslouží pět hvězdiček. Skvěle chutnají, jsou dobře roztíratelná a přitom tuhá. Mohu jen doporučit. Ať už je chcete dát do taštiček, knedlíků nebo buchet a koláčů jsou prostě skvělá.