Povidlové trojhránky

15 min.
Česká republika

Ingredience

    • 1kusVejce slepičí
    • 1kusCukr moučkový
    • 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
    • 500gramůListové těsto
    • 100gramůPovidla švestková
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1581 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
37 g
Sacharidy
310 g
Vláknina
2 g
Cukr
245 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Listové těsto rozvlálíme na pomoučeném vále na tenký plát a nakrájíme na čtverce o straně cca 9cm.
  • 2
    Doprostřed každého naneseme lžičku povidel, okraje těsta potřeme rozšlehaným vejcem, přehneme do trojúhelníku a ve spojích důkladně zmáčkneme. Povrch rovněž potřeme vejcem a pečeme v troubě předehřáté na 180C dozlatova.
  • 3
    Ještě horké trojhránky obalujeme v moučkovém cukru.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.