Povidlový perník
50 min.
Ingredience
- 200gramůCukr krupice
 - 90gramůMáslo čerstvé
 - 2lžíceKakao - prášek
 - 1lžíceSkořice mletá
 - 1kusVejce slepičí
 - 1lžičkaSoda jedlá
 - 4lžíceKokos - mletý (Kopra)
 - 250mililitrůMléko polotučné
 - 400gramůMouka pšeničná hladká T 650
 - 2lžícePovidla švestková
 - 100gramůPoleva čokoládová
 
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
334 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
13 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
3 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1V míse rozmícháme a utřeme cukr, 70 g másla (nebo hery), kakao, skořici, vejce a povidla. Potom přidáme hladkou mouku, jedlou sodu a přilijeme mléko. Vše promícháme.
 - 2Těsto vlijeme na plech vymazaný máslem, vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme asi 30 minut.
 - 3Po vychladnutí perník polijeme čokoládovou polevou a posypeme kokosem.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.