Pražma s čedarem
45 min.
Ingredience
- 1200gramůPražma
- 40mililitrůCitronová šťáva
- 10gramůCitronová kůra
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 150mililitrůVoda pitná
- 30gramůMáslo čerstvé
- 35gramůSýr Čedar
- 20gramůPetržel - nať
- 4plátkyCitrony
- BÍLÁ OMÁČKA
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 150mililitrůMléko polotučné
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
443 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
18 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
975 mg
Cukr
390 mg
Postup přípravy
- 1Ryby podélně rozkrojíme a klademe je do máslem vymazané zapékací mísy. Porce osolíme, opepříme a posypeme citronovou kůrou.
- 2Zakapeme citronovou šťávou a odměřeným množstvím vody. Mísu zakryjeme papírem na pečení, který jsme pomastili máslem.
- 3Asi 20 minut pečeme v předehřáté troubě při 160 °C.
- 4Ryby dáme na vyhřátý žáruvzdorný talíř, přikryjeme a udržujeme teplé. Výpek přecedíme a uschováme.
- 5Uděláme bílou omáčku: v hrnci rozehřejeme máslo a přidáme hladkou mouku. Asi 2 minuty smažíme, průběžně promícháváme. Postupně ji zaléváme mlékem a vypečenou šťávou. Zredukujeme. Dochutíme pepřem a solí.
- 6Bílou omáčkou zalijeme ryby, posypeme sýrem a 3–5 minut je 10 cm pod horkým grilem grilujeme, až se prohřejí a omáčka má na povrchu zlatavou kůrku.
- 7Servírujeme, zdobíme kolečky citrónu a snítkami petrželové natě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.