Pražma s citronovou omáčkou
45 min.
Ingredience
- 20mililitrůOlej slunečnicový
- 1gramEstragon
- 1gramSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 2lžíceVíno bílé
- 1kilogramPražma
- 1kusCitron
- OMÁČKA
- 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 20mililitrůCitronová šťáva
- 45gramůMáslo čerstvé
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
- 3gramyPepř bílý
- 1lžičkaEstragon
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
509 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
31 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
553 mg
Cukr
193 mg
Postup přípravy
- 1Břišní dutinu ryby osolíme, opepříme a vložíme snítky estragonu a kolečka citronu.
- 2Rybu osolíme a opepříme i zevně a vložíme ji do zapékací mísy vymazané olejem. Pokapeme vínem a rybu fólií lehce zabalíme. Pečeme 30 minut v předehřáté troubě při 200 °C.
- 3Připravíme omáčku: v hrnci rozšleháme smetanu s citronovou šťávou, máslem, žloutkem a moukou. Za stálého míchání zahříváme, až omáčka zhoustne natolik, že ulpívá na zadní straně lžíce. Podle chuti osolíme, opepříme bílým pepřem a přimícháme estragon. Omáčku udržujeme teplou.
- 4Rybu přendáme na nahřátou servírovací mísu. Zalijeme ji šťávou z pečení, ozdobíme snítkou estragonu a kolečkem citronu a ihned podáváme. Teplou omáčku podáváme zvlášť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.