Pražská pečeně
75 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
 - 200gramůVepřové maso libové
 - 20gramůHrášek
 - 10gramůMáslo čerstvé
 - 5gramůPetržel - nať
 - 10gramůMouka pšeničná hladká T 650
 - 20gramůŠunka dušená
 - 0,5lžičkaSůl
 
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
359 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
26 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
773 mg
Cukr
722 mg
Postup přípravy
- 1Omyté maso osolíme, nasucho opečeme, podlijeme a dusíme.
 - 2Když maso změkne, zahustíme šťávu nasucho opraženou moukou rozmíchanou ve vodě a povaříme.
 - 3Před podáváním nakrájíme maso na plátky a do šťávy přidáme nasekané, natvrdo vařené vejce, nasekanou šunku a hrášek. Nakonec přidáme kousek másla a jemně nasekanou petrželku.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.