Pražský řízek
60 min.
Ingredience
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 120gramůŠunka dušená
- 1kusSalát hlávkový
- 1lžičkaSůl
- 600gramůTelecí kýta
- 5lžicSádlo škvařené
- 1lžíceHovězí vývar základní
- 8kusůVejce slepičí
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
647 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
46 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
767 mg
Cukr
893 mg
Postup přípravy
- 1Nakrájíme silnější řízky, naklepeme, osolíme, obalíme v mouce a necháme v rozpáleném sádle opéct dorůžova.
- 2Podlijeme je vývarem a necháme dusit.
- 3Připravíme míchaná vejce na másle, kterými pak na talíři každý řízek do poloviny obložíme. Z druhé poloviny řízek ozdobíme nakrájenou šunkou a hlávkovým salátem. Přelijeme šťávou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.