Přírodní řízky s cibulovou omáčkou
50 min.

Ingredience
- 400gramůVepřová kýta
- 1špetkaSůl
- 2kusyCibule
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 125mililitrůVývar zeleninový
- 125mililitrůSherry brandy
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžícePažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
454 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
28 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Řízky omyjeme, osušíme a naklepeme. Pak je osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme a pokrájíme na kolečka.
- 2Na pánvi rozpustíme máslo a řízky na něm osmažíme 5 minut z každé strany. Potom je vyjmeme z pánve a udržujeme v teple.
- 3Kolečka cibule smažíme v omastku 4 minuty. Pak je zaprášíme moukou a podlijeme zeleninovým vývarem a sherry.
- 4Omáčku za stálého míchání necháme mírně zhoustnout a zjemníme pažitkou. Řízky podáváme s cibulovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.