Prokládané zemáky
95 min.
Ingredience
- 1kilogramBrambory
- 3kusyCibule
- 1,5lžíceSůl
- 1lžičkaKmín celý
- 100gramůHříbky čerstvé
- 1lžíceOlej chilli
- 3lžíceOlej olivový
- 250gramůOkurky nakládané
- 100gramůKřemenáče
- Marinované maso
- 600gramůVepřová kýta
- 1,5lžičkySůl
- 4lžičkyPepř 4 barev
- 1,5lžičkyKmín drcený
- 2lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
623 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
32 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
13 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Vepřové libové maso z kýty nebo krkovičky omyjeme, osušíme a nakrájíme přes vlákno na tenké plátky. Maso osolíme, posypeme čerstvě pomletým pepřem 4 barev a drceným kmínem. Dáme do misky, pokapeme olejem, promícháme a misku zakryjeme. Maso odložíme do druhého dne do chladničky.
- 2Druhý den oloupeme a omyjeme zemáky - brambory a očistíme hříbky a kozáky. Brambory i houby pokrájíme na plátky. Oloupané cibule nakrájíme na kolečka. Brambory v míse promícháme se solí (0.5 -1 lžíci) a kmínem.
- 3Zapékací mísu vytřeme olivovým olejem. Do mísy postupně poskládáme všechny ingredience, které rozdělíme: brambory na 3 díly, houby, cibuli a maso na 2 díly. Vrstvy budeme střídat: brambory, cibule, maso houby.. poslední vrstvou budou brambory, kterou pokapeme ostrým chilli olejem.
- 4Pekáč dáme do předehřáté trouby na 200°C-200°C. Pečeme přibližně 50 -60 minut dozlatova.
- 5Prokládané zemáky podáváme s nakládanými sladkokyselými okurkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.