Provensálská omeleta se žampiony a brokolicí
40 min.
Ingredience
- 3lžičkyMáslo čerstvé
 - 3kusyŠalotka
 - 4kusyŽampiony čerstvé
 - 3lžičkyOlej olivový
 - 1lžičkaCitronová šťáva
 - 1špetkaSůl
 - 1špetkaPepř černý mletý
 - 1kusRajčata
 - 1hrstŠpenát listový čerstvý
 - 1hrstBazalka
 - 10kusůVejce slepičí
 - 200gramůBageta
 - 0,5kusPaprika žlutá
 - 0,5šálekSýr Gruyére
 - 0,5šálekSýr Parmezán
 - 0,25šálekBrokolice
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
843 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
44 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
5 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1V pánvi rozehřejeme olej s máslem (1 + 1 lžička), vsypeme na jemno nasekanou šalotku a smažíme do měkka (asi 2 minuty). Přidáme na plátky pokrájené žampiony, citronovou šťávu a na malé kousky nakrájenou brokolici, dále restujeme 2 minuty. Do směsi přidáme ještě na plátky pokrájenou papriku, opět 2 minuty restujeme. Zeleninu opepříme, osolíme a dáme z pánve na misku.
 - 2V další misce rozšleháme vajíčka, osolíme, opepříme. Na pánev vložíme opět olej a máslo (1 : 1), které rozehřejeme, vlijeme polovinu vajec a lehce s pánví potřásáme, aby se usmažila i vejce nahoře. Jakmile povrch zatuhne, posypeme polovinu omelety směsí z poloviny strouhaných sýrů, poklademe polovinou restované zeleniny, na kostičky nakrájeným rajčetem a nakrájenými listy mladého špenátu. Na náplň obracečkou přiklopíme druhou polovinu omelety a dáme na talíř, takto připravíme i druhou omeletu.
 - 3Servírujeme ozdobené na jemno nasekanou čerstvou bazalkou s bagetou nakrájenou na plátky.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.