Provensálská vajíčka
23 min.

Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 4kusyRajčata
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1stroužekČesnek
- 15gramůPetržel kudrnka
- 30gramůChléb pšeničný (bílý)
- 100mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
681 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
62 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Rajčata rozpůlíme, zbavíme jadérek a vložíme na menší pánev, kde jsme rozpálili větší množství oleje. Rajčata musí být v oleji do půlky ponořená. Smažíme asi 2 minuty, osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek, posekanou petrželku a natrhaný bílý chléb bez kůrky. Smažíme ještě minutu.
- 2Obsah pánve překlopíme do pekáčku a odebereme asi polovinu oleje. Do pekáčku rozklepneme vejce a zapečeme v předehřáté troubě 5 mimnut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.