Pštrosí steak v arašídové omáčce
45 min.

Ingredience
- 700gramůPštrosí kýta
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 600gramůBrambory sladké (Batáty)
- 150gramůČekanka belgická
- 50gramůMáslo čerstvé
- 100mililitrůVývar slepičí
- 150gramůArašídy
- 150mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 2lžíceVíno bílé
- 20mililitrůOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
703 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
42 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
7 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 180 °C. Pštrosí steak nakrájíme na medailonky, osolíme a opepříme. V troše oleje důkladně osmažíme, vložíme do trouby a necháme asi 10 minut dojít.
- 2Sladké brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na tenké plátky a osmažíme v oleji. Podle chuti osolíme. Čekanku omyjeme, otřepáním osušíme a lístky lehce natrháme.
- 3Polovinu másla rozehřejeme v hrnci, čekanku osmažíme, osolíme a opepříme. Přilijeme slepičí vývar a dusíme 5 minut.
- 4Připravíme omáčku: Na zbytku másla opražíme arašídy. Přilijeme smetanu a omáčku ochutíme bílým vínem, solí a pepřem.
- 5Pštrosí steak zalijeme omáčkou a podáváme se sladkými bramborami a dušenou čekankou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.