Pstruh marinovaný
35 min.
Ingredience
- 1000gramůPstruh
 - 20gramůHořčice grilovací
 - 5gramůPaprika mletá sladká
 - 1špetkaFeferony
 - 3gramyPepř černý mletý
 - 8gramůSůl
 - 3gramyZázvor mletý
 - 15gramůCibule
 - 10gramůCitronová kůra
 - 200gramůChléb pšeničný (bílý)
 - 80gramůOlej olivový extra panenský
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
673 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
36 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Pstruhy vyvrhneme, očistíme, důkladně omyjeme, na bocích od hřbetu dolů dvakrát nařízneme, aby se marináda dostala pod kůži. V misce smícháme olej s pikantní hořčicí, přisypeme papriku, špetku drcených feferonek, pepř, sůl, zázvor, nastrouhanou cibuli a citronovou kůru. Dobře rozmícháme a touto marinádou pstruhy pečlivě potřeme. Dáme je do chladu aspoň hodinu uležet.
 - 2Pstruhy smažíme v teflonové pánvi po obou stranách dorůžova. V létě můžeme takto marinované pstruhy grilovar na zahradním grilu.
 - 3Podáváme s bílým chlebem.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.