Pstruh s omáčkou z černých fazolí
25 min.
Ingredience
- 1lžičkaSůl
 - 1lžičkaOlej sezamový
 - 3kusyCibulka jarní
 - 1lžíceOmáčka sojová světlá
 - 1lžíceVíno rýžové čínské
 - 1lžičkaZázvor mletý
 - 1lžíceOlej rostlinný
 - 2lžíceFazolová černá omáčka
 - 500mililitrůVoda pitná
 - 300gramůPstruh
 
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
291 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
15 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
1 g
Cukr
815 mg
Postup přípravy
- 1Do pstruha uděláme zářezy, vetřeme do něj sůl a sezamový olej zevnitř i zveční. Pokrájené jarní cibulky dáme na ohnivzdorný talíř a položíme na něj rybu. Smícháme víno, sójovou omáčku se zázvorem a touto směsí rybu polijeme. Rybu i s talířem dáme do pařáku na vroucí vodu, zakryjeme pokličkou a vaříme v páře 15 minut.
 - 2Ve woku rozpálíme olej a smícháme s ním omáčku z černých fazolí. Rybu vyndáme z pařáku a dáme na servírovací tác, přelijeme ji teplou omáčkou z černých fazolí a zasypeme nasekanou jarní cibulkou.
 - 3Okamžitě podáváme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.