Pstruh servírovaný se studenou koprovou omáčkou
35 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
 - 50gramůTymián čerstvý
 - 50gramůRozmarýn čerstvý
 - 1špetkaKoření grilovací
 - 1lžíceOlej olivový
 - 800gramůPstruh
 
- Na koprovou omáčku
- 1špetkaSůl
 - 100gramůKopr čerstvý
 - 250gramůZakysaná smetana
 
 - Na zeleninový talíř
- 4kusyRajčata
 - 1kusPaprika žlutá
 - 1kusPaprika červená
 - 1kusPaprika zelená
 - 1kusSalát hlávkový
 - 50gramůEstragon
 - 1lžíceBalsamico ocet
 - 1lžíceOlej olivový
 - 1lžičkaHořčice plnotučná
 - 1špetkaSůl
 - 0,5kusCitrony
 
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
564 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
31 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
8 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Pstruhy omyjeme a opatrně osušíme. Rozřízneme je podél páteře, osolíme a vložíme snítku tymiánu a rozmarýnu. Dovnitř do břicha rybu nasypeme grilovací koření. Grilovací tácek z alobalu potřeme lehce olivovým olejem. Rybu grilujeme 5 minut z každé strany.
 - 2Během grilování ryb si nachystáme omáčku. Do misky vlijeme zakysanou smetanu a do ní přidáme nadrobno nasekaný kopr. Mírně osolíme.
 - 3Poté si nachystáme zeleninový salát. Omyté papriky zbavíme středu se semínky a bílého žebroví a pokrájíme je na tenké proužky. Omytá rajčata rozkrájíme na čtvrtky, omytý salát roztrháme na jednotlivé listy. Zakapeme olivovým olejem a balzamikovým octem, přidáme hořčici, sůl, estragon, šťávu z citronu a všechno promícháme dohromady. Servírujeme společně s grilovanou rybou.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.