Pstruzi na víně s mandlemi a rozinkami
50 min.
Ingredience
- 1lžíceMáslo čerstvé
 - 50gramůHrozinky
 - 1kusCitrony
 - 1kusPetržel - nať
 - 0,25decilitrVíno bílé
 - 2lžíceOlej stolní
 - 4kusyPstruh
 - 0,5lžičkaSůl
 - 100gramůMandle
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
997 kcal
Bílkoviny
110 g
Tuky
53 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
5 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Pstruhy vykucháme, omyjeme a osušíme. Pokapeme citronem a necháme odležet asi 10 minut.
 - 2Potom je osolíme a dáme péct do předehřáté trouby. Před dopečením je zalijeme vínem a necháme ještě asi 5-10 minut v troubě zapéct.
 - 3Na vyhřáté talíře klademe pstruhy, posypeme je spařenými a na másle opraženými nasekanými mandlemi a spařenými rozinkami.
 - 4Nakonec ozdobíme petrželkou. Podáváme s vařeným bramborem.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.