Pstruzi na víně s žampiony
40 min.
Ingredience
- 1kilogramPstruh
 - 250gramůŽampiony čerstvé
 - 50gramůMáslo čerstvé
 - 50gramůMáslo bylinkové
 - 1kusCibule
 - 10gramůSůl
 - 20gramůRozmarýn čerstvý
 - 6gramůPepř bílý
 - 1kusCitronová šťáva
 - 3decilitryVíno červené
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
633 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
35 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Na másle zpěníme cibuli najemno, přidáme plátky žampionů, orestujeme a necháme 5 minut podusit. Vykuchané pstruhy nasolíme uvnitř i na povrchu, dovnitř vložíme snítku rozmarýnu. Houbovou směs rozložíme na dno pekáče, na ni položíme pstruhy, zalijeme červeným vínem, opepříme a pečeme ve středně vyhřáté troubě 20 minut.
 - 2Podáváme s plátkem citronu a plátkem bylinkového másla.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.