Pstruzi v pergamenu
60 min.
Ingredience
- 1kusCibule
 - 4kusyPstruh
 - 250gramůRýže dušená
 - 120gramůKrevety tygří - loupané
 - 400gramůŽampiony čerstvé
 - 1lžíceMartell cognac
 - 2lžíceVíno bílé
 - 1lžičkaSůl
 - 1lžícePetržel - nať
 - 1lžičkaKari koření
 - 120gramůJátra tresčí v oleji
 - 100gramůMáslo čerstvé
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1224 kcal
Bílkoviny
117 g
Tuky
74 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a vykostěné pstruhy rozpůlíme a pečeme na másle na pekáčku v troubě. Po upečení odstraníme kůži.
 - 2Na másle osmažíme jemně nakrájenou cibuli, přidáme krevety, nakrájená tresčí játra a podušené žampiony. Vše smícháme s dušenou rýží, osolíme, okořeníme karí kořením a přidáme nasekanou petrželku.
 - 3Na pergamenový (nebo pečicí) papír vymazaný máslem vložíme plátky pstruha, pokapeme koňakem a vínem, navršíme rýžovou směs a zabalíme. Na povrchu potřeme balíčky máslem a prohřejeme v troubě.
 - 4Podáváme na velké míse s dílky citronu.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.