Ptáček španělák
45 min.
Ingredience
- 600gramůHovězí maso zadní
 - 2lžičkySůl
 - 2lžičkyPepř černý mletý
 - 25gramůHořčice
 - 200gramůCibule
 - 100gramůOkurky nakládané
 - 1kusVejce slepičí
 - 80gramůSlanina vepřová
 - 100gramůUzené maso vařené
 - 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
 - 450mililitrůHovězí vývar základní
 - 50gramůMáslo čerstvé
 - 100mililitrůOlej rostlinný
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
828 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
67 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Rozklepeme plátky hovězího zadního masa, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí. Na jednotlivé plátky dáme do středu kousky sterilovaných okurek, špeku, vejce, uzeninu a cibuli. Maso zabalíme do roládek, zajistíme párátky a vložíme do ohnivzdorné nádoby.
 - 2V předehřáté troubě pečeme při 180 stupních Celsia 15 minut.
 - 3Zbylou cibuli nakrájíme na jemno a osmahneme na oleji dozlatova. Přidáme lžíci hořčice, sůl, pepř, hovězí vývar a nálev z okurek. Touto omáčkou zalijeme ptáčky a dusíme pod pokličkou doměkka.
 - 4Ptáčky vyndáme, omáčku zahustíme jíškou z másla a mouky, přecedíme a vrátíme ptáčky.
 - 5Podáváme teplé.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.