Pudink z kyselé smetany se sýrem
80 min.
Ingredience
- 5kusůVejce slepičí
 - 100gramůMáslo čerstvé
 - 1lžícePetržel - nať
 - 250gramůMouka pšeničná hrubá
 - 100gramůSýr Eidam cihla 40%
 - 250mililitrůZakysaná smetana
 - 0,5lžičkaSůl
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
712 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
47 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Kyselou smetanu rozkvedláme se žloutky a moukou, osolíme a necháme chvíli stát.
 - 2Potom do směsi zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků a nastrouhaný sýr. Vlijeme do máslem vymazané a moukou vysypané formy, vložíme do vodní lázně a ve vyhřáté troubě asi 1 hodinu pečeme.
 - 3Upečený pudink posypeme nasekanou petrželkou a polijeme rozpuštěným máslem.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.