Pudinkový dezert s pomerančem

35 min.
Česká republika

Ingredience

    • 1litrMléko polotučné
    • 100gramůCukr krupice
    • 2kusyPudinkový prášek - vanilkový
    • 120gramůPiškoty dětské
    • 1kusCukr vanilka
    • 3lžíceRum
    • 250mililitrůVoda pitná
    • 4lžičkyKáva mletá
    • 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
    • 1kusZtužovač šlehačky
    • 1kusPomeranče
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
690 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
26 g
Sacharidy
98 g
Vláknina
2 g
Cukr
49 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do vroucí vody vsypeme kávu a chvilku povaříme. Poté necháme kávu vychladnout, scedíme ji a přilijeme rum.
  • 2
    Do vroucího mléka zavaříme pudink, který jsme rozšlehali v hrnku mléka s cukrem a vanilkovým cukrem, které jsme z dávky odlili. Za stálého míchání vaříme pudink do zhoustnutí.
  • 3
    Do mísy, kterou jsme vypláchli vodou, naskládáme část piškotů, zakapeme je kávou, přelijeme částí pudinku. Toto vrstvení opakujeme až do vyčerpání surovin. Dbáme, aby poslední vrstvou byly piškoty zakapané kávou. Mísu pod fólií necháme do druhého dne v chladničce.
  • 4
    Dezert vyklopíme na servírovací talíř, šlehačku ušlehanou se ztužovačem navršíme na vršek dezertu a kolem základny.
  • 5
    Pomeranč oloupeme, nakrájíme na plátky a ozdobíme jimi dezert.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.